THE SWEDISH FASHION ETHICAL CHARTER

25 March 2017

 

 

 

 

 

 

När svensk politik inte stiftar lagar för att hälsosammare ideal och etiska regler inom modebranschen, såsom redan gjorts i t.ex. England och Frankrike. Då är det den svenska modebranschens aktörer själva som kommer med ett initiativ till ett etiskt förhållande inom branschen. Läs mer i artikel från Dagens Handel. Ni finner också hela överenskommelsen via PDF, så ni kan se helheten.

Såklart hävdar vissa, som jag själv, vad händer med oss som är naturligt supersmala för att vi ärvt sådan snabb metabolism som gör att vi har väldigt små storlekar? Vi får väl vara undantagen tänker jag. Precis som min far ifrågasattes på gymmet när han uppgav vikt 58kg och längd 180cm och blev klassad som en anorektiker, trots att han äter precis allt och väldigt mycket finns såklart fördomar. Precis som farfar som är 90 år och har en smal kropp som en 60-årig vältränad man, ifrågasätts om han verkligen uppgett rätt ålder.

Jag får väl ställa oss bakom överenskommelsen för jag är hellre inte en modell överhuvudtaget, om det skulle innebära att jag medverkar till att andra slipper svälta sig! Pussen

 

 

Bild från artikel på www.dagenshandel.se


0 COMMENTS