TBT - and thoughts of the day

29 June 2017

 

 

 

 

 

Min resa till Marbella och de djupa konversationerna där har verkligen fått mig att fundera kring livet och kärleken. Det stämmer att man måste vara hel själv, ärlig mot sig själv och med det äkta. Det är liksom enda rätta vägen till ett äkta och djupt kärleksfullt förhållande. Utan det där äkta, så finns alltid tvivel. Vi pratade mycket om känslan av att människor utnyttjar andra för att vara nära glansen och stjärnstatusen. Eller det faktum att människor utnyttjar en s.k. vän eller partners kändisskap och förmögenhet, enbart baserat på yta och utan egentligt djup vänskap och omtanke för personen. Det kan gå så långt att man struntar I den kända personens hälsa och välbefinnande och liksom en parasit äter upp den kända personens liv och frihet genom att isolera den. Herregud, att prata om detta med en person som själv finns I den utsatta positionen och som faktiskt kommit så långt med sig själv så den insett fakta om personer som omringat den, var enormt. Det har varit väldigt nyttigt för mig och har fått mig att förstå desto mer om detta område och med det även utvärdera min egen erfarenhet av detta. Himla tacksam för denna förståelse från ett inre perspektiv! <3

Jag kan nu dra paraleller till någon jag kände för något år sedan. En enkel och vänligt kärleksfull själ! Hur andras jakt på kändisskap och pengar fått denna person att riskera sin hälsa och sitt liv. Varför? Jo, omgiven av “bröder” eller “brysches” som man borde lita på vill ens bästa, så blir denna person allt mer isolerad och världsfrånvänd. Denna underbara person skulle veta hur dennes närmaste “brysch” (även om han har några få anställda och kompanjoner som vill hans bästa) använder hans sociala konton och telefonkontakter för att isolera honom från möjligheter och välbefinnande, t.ex. kärleken. Hur denna nära "brysh", och några andra som följer "bryshen", pratar om honom förnedrande till andra när han inte är med. Hur denna klick av några “bryshes” enbart ser den kända personen som ett medel till att glänsa kring och utnyttja ekonomiskt. Särskilt hur hans närmaste “brysch” raderar svar på meddelande från personens förälskelse och helt egoistisk addar 150 fotomodeller från kändisens privat facebook när han precis startat dejta. Allt för att såra den person som skulle kunnat bli kändisens stora kärlek och nyttig för hans välbefinnande. Hur den närmaste “bryshen” stänger ute tjejen genom att skapa barriärer och frysa ut, stänga ute från sällskap och fylla kändisen med alkohol tills den knappt kan sortera vad som är rätt eller fel. Hur denna “bryshen” har mage att våga gå fram till den kända personens “förälskelse” och redogöra för att kändisen inte kan säga ja till kärleken, “även om han erkänner att han vet att han är kär”, för att personen enligt “bryshen” inte ska ha tid för en riktig bra flickvän. Hur “bryshen” hela tiden styr den kända personen med ord som ska bryta de två “förälskade”, precis som hans styrt andra tidigare relationer med flickvänner och managers. Hur “bryshen” styr vilka som ska omge kändisen genom val av sina egna vänner, för att hela tiden ha kontroll på sin kassako. Det är faktiskt pinsamt att få veta från andra I omgivningen som kändisens faktiska vänner kommer fram och ifrågasätter att man inte svarat på meddelande från kändisen och meddelar att den är väldigt ledsen för det, när man de facto har svarat och inser att det är närmaste“bryshen” som raderat svaren.

Aja, detta skedde för en tid sedan och är helt utagerat från min sida. Jag har inte skrivit om det tidigare eftersom det är något som ligger utanför min makt att förändra. Entouraget för den kända är detsamma och aldrig kommer personen kunna få finna riktigt och sann kärlek, så länge den ledande "bryshen" i entouraget har full kontroll över hans liv. Det är den kända personen som själv måste välja att bryta med den som förstör hans liv och hälsa. Precis som andra I utsatta positioner, som t.ex. missbruk, måste personen bryta med den som är en stor del av det onda. Troligtvis välja bort hela entoraget,  hitta tillbaka till vänner från barndomen och sin familj (med riktiga bröder) som var där innan kändisskapet. Först när personen gör detta, kan han nå ett bättre och mer ärligt liv, kanske I förlängningen och tillåtas älska och bli älskad för den han är på insidan och i förlängningen må mycket bättre.

Pussen

 

 


0 COMMENTS